Megcsörrent a telefon…

fotó: caveman

Állok ma az ablak előtt, nézem a feljövő viharfelhőket. Kék és szürke az ég, a fakó fehér felhők szélén megcsillan időnként egy-egy napsugár, de az égbolt szürkébe hajlik. Eső lesz. Figyelem a felhők mozgását. Ezt a csendes szemlélődést töri meg a telefon csengése. Ismeretlen szám. Gondolkozom felvegyem-e. Győz a kíváncsiság.

Egy régi ismerős az. Húsz éve együtt rádióztunk, ő jazz műsort vezetett, én meg bluest. Egy kicsit miatta is értem jobban a jazzt. Zenész. Kiváló. Tisztelem. Ezer éve nem beszéltünk. Már az első szavával bele a közepébe. “Van egy duo lemez megrendelésem Franciaországból. Jazz.” Nem is értem. Milyen lemezt rendelt? “Mit szólsz hozzá?” És mondja tovább, eleinte nem is tudom követni. Majd jön a kérdés. “Hány kiló vagy?” Ezen már meg sem lepődöm, rávágom. Nincs mit szégyellni ezen, aki ismer, tudja, hogy vannak plusz kilóim, tök mindegy, hogy számszerűsítve vannak-e vagy sem. “Az jó, akkor van basszus.” Nos, nem pont erre a válaszra számítottam. Aztán lassan kezd derengeni. Énekelni fogok.

Megcsörrent a telefon…” bejegyzéshez 4ozzászólás

  1. Ez vicces 🙂 Molyról találtam ide(Hrabal-idézeteket olvasgatva), de látom, ez az utolsó bejegyzés egy év óta. És végül…énekeltél? Én nagyon szeretem a zenét, de nem tudok(mármint jól :D), gitározni is csak kicsit.

    • Hehe, minden út Rómába…:D … Sajnos nem (még), minden projekt behalt vagy belassult kicsit a covid miatt. Ezzel sem tudom, hogy most mi van… De énekelni énekelek folyamatosan, csak kertben, erdőben magam szórakoztatására. Van egy gitárom, örököltem, az a következő hosszútávú projektem, hogy megtanulok rajta pár akkordot, hogy tudjam magam kísérni… szóval te ebben előrébb jársz bőven.:)

      • Ja, tényleg, ez pont akkor volt, mikor bejött a vírus. Hát akkor sok sikert a gitárhoz, nem nehéz alapszinten megtanulni pár akkordot, de már az is öröm, ha magadnak tudsz énekelgetni vele. Emlékszem nekem is milyen jó érzés volt, mikor először sikerült 🙂

Hozzászólás